A myasthenia gravis kezeléseA myasthenia gravis kezelése

A myasthenia gravis kezelése

A kezelés típusa függ az Ön életkorától, általános egészségi állapotától, tüneteitől és betegsége súlyosságától. Sok hatékony kezelési lehetőség áll rendelkezésre. Bár a betegség nem gyógyítható, a legtöbb MG-vel diagnosztizált beteg kilátásai pozitívak.

Érdemes megjegyezni, hogy a kutatás és a klinikai vizsgálatok során elért új eredmények révén -amelyek segítenek a szakembereknek a betegség jobb megértésében -, több új információ derül ki az MG-ről.

Előfordulhat, hogy ezen gyógyszerek némelyike nincs engedélyezve myasthenia gravis kezelésére az Ön országában. Kérjük, beszéljen erről kezelőorvosával.

 • Az olyan gyógyszerek, mint a piridosztigmin csökkenthetik az izomgyengeséget és kontrollálhatják a tüneteket
 • Az alábbiakkal végzett immunszupresszív kezelés (IST) enyhítheti a tüneteket:
  • kortikoszteroidok, pl. a prednizolon
  • nem-szteroid IST-k
 • immunmodulációs helyettesítő kezelések javíthatják az MG-ben szenvedő beteg életminőségét, beleértve az alábbiakat:
  • immunglobulin, egy intravénásan vagy szubkután alkalmazott vérkészítmény, amely lassíthatja az immunrendszer támadását az idegrendszerrel szemben
  • plazmaferezis, egy olyan kezelés, amelynek során a kapott vér antitestjeivel helyettesítik a kóros antitesteket, csökkentve ezáltal az izomgyengeséget
 • Biológiai kezelés monoklonális antitestek infúziójával
 • Műtétet javasolhatnak az MG-ben szenvedő betegekben kóros antitesteket termelő csecsemőmirigy eltávolítására, ezáltal csökkentve a szteroidok iránti igényt

Ha Önt gMG-vel diagnosztizálták, számos hagyományos terápiás lehetőség áll rendelkezésre, az egészséges életmód fenntartása mellett. A kezelések, azaz a gyógyszerek, a műtét vagy más terápiás eljárások alkalmazhatók önmagukban vagy kombinációban.

Egyes, kevésbé súlyos tüneteket Ön is enyhíthet megfelelő öngondoskodással. Aludjon sokat, pihentesse a szemét és a testét. Végezzen egészséges mennyiségű testmozgást, jól ossza be napi tevékenységeit, fogyasszon egészséges ételeket és szabályozza a stressz-szintjét. Ha átgondolja, hogyan viszonyul az élethez, és lépéseket tesz annak érdekében, hogy vigyázzon önmagára, mindezek hozzájárulnak életminősége javulásához.

Kezelőorvosa segíteni fog annak eldöntésében, melyik terápiás megközelítés a megfelelő az Ön számára, betegsége státuszától és attól függően, mely izmai érintettek, valamint életkora függvényében. Figyelembe veheti a kórtörténetét és egyéb betegségeit is, mielőtt ajánl Önnek egy kezelést.

Ha bármi aggasztja, amit ebben a cikkben olvasott, kérjen tanácsot kezelőorvosától.