Ocularis myasthenia gravisOcularis myasthenia gravis

Ocularis myasthenia gravis

Mi ez a betegség ?

Az ocularis myasthenia gravis egy olyan krónikus megbetegedés, amely a szem körüli izmok és a szemhéjak izmainak mozgását érinti. Az Ön által tapasztalható gyakori tünetek közé tartozik a kettős látás, illetve az egyik vagy mindkét szemhéj megereszkedése, amit ptosisnak (szemhéjcsüngésnek) neveznek. Előfordulhat az is, hogy nehézsége támad látása fókuszálásában. Az MG más típusaihoz hasonlóan az ocularis MG is akkor jelentkezik, ha a szervezet immunrendszere tévesen megtámadja az izomsejtek receptorait, és ezáltal izomgyengeséget okoz. Számos magyarázat létezik arra vonatkozóan, miért érintettek a szemizmok. Mivel a szemizmok nagyon különböznek a végtagok izmaitól, gyakrabban húzódnak össze, és ezért gyorsabban fáradnak ki. Egy másik lehetőség szerint a szemizmok eltérően reagálhatnak a szervezet immunválaszára.

Vizsgálatok igazolják, hogy ha Ön két vagy három éve tapasztalja az ocularis myasthenia gravis tüneteit, kevésbé valószínű, hogy másutt is fellépne Önnél az izomgyengeség.

Diagnózis

Diagnózis

Az ocularis myasthenia gravis tüneteinek észlelésekor így állítható fel a diagnózis.

Bővebben
Együttélés az MG-vel

Együttélés az MG-vel

Az együttélés az ocularis myasthenia gravis-szal a bizonytalansággal való megküzdést jelentheti. Tanulja meg, hogyan kontrollálhatja tüneteit napról napra.

Bővebben
Az MG kezelése

Az MG kezelése

Mit tehet állapotának enyhítése érdekében, és milyen kezelések állnak rendelkezésre?

Bővebben
Ha bármi aggasztja, amit ebben a cikkben olvasott, kérjen tanácsot kezelőorvosától.