Gyermekek kezeléseGyermekek kezelése

Gyermekek kezelése

TNGM-ben vagy JMG-ben szenvedő gyermekek szülei számára ez aggasztó és zavart keltő időszak lehet. Kezelőorvosuk segíthet eldönteni, melyik kezelés vagy kezelések a megfelelőek gyermeke számára. Fizikális vizsgálatot és állapotfelmérést követően tanácsot adnak Önöknek. Kezelőorvosuk figyelembe veszi gyermekük életkorát, tüneteit, általános egészségi állapotát és az adott típusú MG súlyosságát is.

Átmeneti neonatalis myasthenia gravis (TNMG)

Mivel a TNMG-t az anyai antitestek jelenléte okozza újszülöttekben, a betegség néhány héten vagy hónapon belül magától elmúlik, amint az antitestek metabolizálódnak.

Amíg a tünetek jelen vannak, a csecsemőknek légzéstámogatásra és intravénás táplálásra lehet szükségük, és előfordulhat, hogy intenzív osztályon kell megfigyelés alatt állniuk. Az AChE-gátlókkal történő kezelés szintén hatásos lehet, de ennek alkalmazását óvatosan kell végezni.

Juvenilis myasthenia gravis (JMG)

A juvenilis MG esetében nem áll rendelkezésre gyógymód, és ez az állapot általában egész életen át fennmarad. Van azonban néhány olyan módszer, amelyek segítenek kontrollálni gyermeke MG-jét.

  • Az intravénás immunoglobulin nagy mennyiségű normál antitestet juttat be a kombinált donor vérrel gyermeke véráramába. A terápia során antitestek keverékét alkalmazzák, és általában injekció formájában adják be izomba, vénába vagy a bőr alá.

Ha gyermekének nyelési nehézsége van, további táplálkozási támogatásra lehet szüksége, és ez szondán keresztül történhet. Kezelőorvosa tanácsot fog adni Önnek a követendő legjobb módszerről.

Ha bármi aggasztja, amit ebben a cikkben olvasott, kérjen tanácsot kezelőorvosától.