Mentális jólét és a pszoriázis

Kimutatták, hogy a pszoriázisban szenvedő emberek esetében gyakrabban fordul elő depresszió. Fontos, hogy kezelőorvosa megértse ezt a kockázatot, és képes legyen támogatni Önt, ha lehangoltnak érzi magát. Fontos, hogy depresszióját kezeljék, mivel ez segíthet megakadályozni pszoriázisa rosszabbodását.

A pikkelysömör hatása a kapcsolataira

The impact of psoriasis on your relationshipsThe impact of psoriasis on your relationships

Érthető módon pszoriázisa feszélyezheti Önt, és ez alááshatja az önbecsülését. Időnként nehézséget okozhat Önnek a találkozás új emberekkel vagy egy lehetséges romantikus partnerrel.

Nem szabad azt éreznie, hogy rejtőzködnie kell. Léteznek olyan segélyvonalak és betegcsoportok, ahol beszélhet arról, hogy érzi magát a pszoriázisa miatt.

Fontos, hogy beszéljen barátaival és a családjával is arról, hogyan érzi magát. - Adjon nekik betegeknek szóló tájékoztató füzeteket, hogy többet tudjanak meg a pszoriázisról, és biztosan támogatni akarják majd Önt.

Egy új kapcsolat indulásakor ez ijesztő érzést kelthet, de ha őszinte a partnerével a pszoriázisával kapcsolatban, képes lesz megérteni, hogy befolyásolja ez Önt. Ha érzéseket táplál Ön iránt, pszoriázisa nem lesz lényeges a számára.