Utazás gyulladásos ízületi betegséggel

Az utazásnak gyulladásos ízületi betegség esetében nem kell küzdelemnek lennie. Az a legjobb, ha eltervezi és felkészül, ehhez itt találhat néhány megfontolandó szempontot:

Van elég gyógyszerem, hogy kitartson az egész utazás alatt?

Az a legjobb, ha biztosan a szükségesnél több gyógyszer van Önnél arra az esetre, ha tovább tartana az utazás. Idejében beszéljen kezelőorvosával arról, hogy többlet gyógyszert írjon fel Önnek. Ha időzónákon halad át, akkor is próbálja biztosítani, hogy gyógyszereit a megfelelő időben alkalmazza. Megbeszélheti kezelőorvosával, hogyan tudja ezt a legjobban megvalósítani.

Milyen iratokat kell magammal vinnem?

Mindig ellenőrizze, van-e szükség a gyógyszerével kapcsolatos, speciális iratokra az utazáshoz, ez segít elkerülni a problémákat a vámnál. A gyulladásos ízületi betegségek kezelésére használt egyes gyógyszerek esetében szüksége lesz olyan utazási engedélyre, amely lehetővé teszi, hogy magával vihesse a gyógyszereit. Általában az a legjobb, ha a kézi poggyászába csomagolja a gyógyszereit, így nem veszhetnek el.

Hűtve kell tárolnom a gyógyszereimet?

Bizonyos gyógyszereket állandóan hűtve kell tárolni. Idejében beszéljen erről az utazási irodával és a szállásával, hogy biztos legyen abban, hogy ki tudják elégíteni az az ezzel kapcsolatos igényeit.

Van megfelelő utasbiztosításom?

Az utazási biztosítás létfontosságú támogatás lehet, ha valamikor szüksége van rá. Feltétlenül és mindenre kiterjedően tájékoztassa a biztosító társaságot az egészségi állapotáról.

Szükségem van további támogatásra, például a csomagjaimmal kapcsolatos segítségre vagy egy kerekesszékre hosszú sétaút esetén?

Ha repül és kerekesszéket használ vagy mozgási problémái vannak, foglaljon 'speciális segítséget'. A repülőgépek, repülőterek, óceánjárók és kompok az EU-ban törvényileg kötelesek ingyenes segítséget és támogatást biztosítani.

Milyen védőoltásokra van szükségem?

Mindig az a legjobb, ha jóval előbb beszél kezelőorvosával, hogy meggyőződjön róla, hogy az utazáshoz szükséges védőoltások egyike sem lép kölcsönhatásba az Ön gyógyszerével.

Legjobb tippek

Man on a planeMan on a plane

Az utazás alatt

Az utazás általában hosszú ideig tartó üléssel jár. Próbáljon meg a lehető leggyakrabban helyzetet változtatni. Például cserélje fel az ülést állásra, és mozgassa át az ízületeit, amikor alkalmas.

Szállás

Ha mozgási problémái vannak, próbáljon földszinti vagy a lift közelében lévő szobát foglalni. Ha a mozgásához segédeszközökre van szüksége, feltétlenül előre foglalja le ezeket, és ellenőrizze, hogy a szoba elég nagy-e ahhoz, hogy használni tudja a szükséges segédeszközeit.

Pregnancy & Inflammatory Arthritis

Terhesség és a gyulladásos ízületi betegség

Minél hamarabb beszéljen kezelőorvosával, ha már terhes vagy terhességet tervez.

Bővebben
Tips and Resources

Tippek és források

Támogatást kérhet a betegszervezetektől, és választ kaphat a gyakran ismételt kérdésekre. (GYIK)

Bővebben