Mentális jólét

Gyors tippek a hangulat javítására


1. Mozogjon!

A testmozgás gondolata talán most nem tűnik vonzónak, és aggódhat amiatt, hogy a mozgás súlyosbíthatja a tüneteit. A testmozgás azonban az egyik legjobb dolog, amit megtehet a tünetei, valamint a mentális jólétének javítása érdekében. Ha képes rá, miért ne próbálna meg egy kicsit több mozgást beilleszteni a napjaiba? Próbáljon meg minden nap valamilyen fizikai tevékenységet végezni, legyen az egy rövid séta vagy jógaóra, - minden kis mozgás segít.

2. Egy jó éjszakai alvás

Gyulladásos ízületi betegségben nehézséggel járhat az alvás. Ennek oka lehet a fájdalom vagy a betegsége miatt érzett aggodalom. Az alváshiány valójában fokozhatja a fájdalmát, és így még rosszabbul érzi magát. Próbáljon ki és ragaszkodjon egy nyugodt rutinhoz, rendszeres lefekvési idővel. Kapcsolja ki a mobiltelefonját, a számítógépét és a TV-t. A kellemes hőmérséklet segíteni fog Önnek az elalvásban. Ha ez nem működik, kérjen tanácsot háziorvosától.

3. Menjen ki a szabadba!

Egy rövid séta és kikapcsolódás segíthet tudatát megszabadítani bizonyos aggodalmaitól, és csodákat tehet hangulata javításáért.

MeditiationMeditiation

4. Tudatosság és pozitív gondolkodás

A stressz csökkentése és a nyugalom biztosítása segíthet Önnek a fájdalom kezelésben, ezért mindenképp törekedjen erre! Egyes emberek hasznosnak találják a meditálást és egy pozitív mantra ismételgetését minden nap. Az elinduláshoz számos online támogató felületet talál vagy kérhet ötleteket háziorvosától vagy a nővértől.

5. Ápolja kapcsolatait!

Fontos, hogy kapcsolatban maradjon barátaival, családjával és közösségével. Bizonyos napokon, amikor fájdalma van, ezt nehéznek érezheti és talán nem érzi magát társas lénynek, de a másokkal való kapcsolat érzése javíthatja érzelmi egészségét és jólétét.

6. És végül, hallassa hangját!

Segítséget kérni az egyik legnehezebb dolog lehet, de ha Önnek több rossz napja van, mint jó, akkor valóban fontos, hogy beszéljen valakivel. Számos segítség áll a rendelkezésére, tehát kérjük, beszéljen háziorvosával vagy a nővérrel.

Olvasson tovább

Flare Management for Inflammatory Arthritis

A fellángolások kezelése

Stratégiák, melyek segíthetnek megbirkózni a fellángolásokkal, akár rövidebb ideig tartó, vagy súlyosabb fellángolások jelentkeznek.

Bővebben
Traveling With Inflammatory Arthritis

Utazás gyulladásos ízületi betegséggel

Ügyeljen arra, hogy előre tervezze meg, ha bármilyen különleges intézkedésre van szüksége az utazással kapcsolatban.

Bővebben