Utazás epilepsziával

Az epilepszia nem jelenti azt, hogy Ön nem utazhat és nem ismerhet meg új helyeket, csak gondosabban kell megterveznie az utazását, és meg kell tennie bizonyos további intézkedéseket, amelyek biztonságot nyújtanak Önnek.

Gyógyszer

TravellingTravelling

Győződjön meg róla, hogy az utazás végéig elegendő gyógyszert visz magával. Arra az esetre, ha hazaérkezése bármilyen okból későbbre tolódna, a szükségesnél több gyógyszer legyen Önnél. Beszéljen kezelőorvosával elutazása előtt, hogy írjon fel Önnek annyi gyógyszert, hogy biztosan elegendő legyen. Ha időzónákon halad át, akkor is próbálja biztosítani, hogy gyógyszereit (antiepileptikumait) a megfelelő időben alkalmazza. Megbeszélheti kezelőorvosával, hogyan tudja ezt a legjobban megvalósítani.

Mindig ellenőrizze, nincs-e szüksége a gyógyszerével kapcsolatos, speciális iratokra az utazáshoz, ez segít elkerülni a problémákat a vámnál. Az is fontos, hogy gondoskodjon olyan, megfelelő utazási biztosításról, amely minden, az epilepsziájával kapcsolatos szempontra kiterjed.

Ellenőrizze, hogy gyógyszerét megfelelően tudja-e tárolni az utazás alatt. Ha bármilyen védőoltásra vagy malária elleni szerre van szüksége, beszéljen kezelőorvosával, hogy ezek nem lépnek-e kölcsönhatásba az epilepszia elleni gyógyszerével.

Repülés epilepsziával

Ha repül, ellenőrizze, nincs-e szüksége ehhez orvosi engedélyre. Amennyiben Önnek tónusos-clonusos görcsrohama volt a repülés előtti 24 órán belül, orvosi engedélyre lesz szüksége ahhoz, hogy repülhessen. Ha a görcsrohamai általában jól kontrolláltak, valószínűleg nem lesz szüksége orvosi engedélyre. Fontolja meg identitás ékszerek vagy epilepsziás azonosító kártya viselését, vagy tájékoztassa a repülőgép személyzetét arra az esetre, ha valakinek segítenie kell Önnek.