Iskola és oktatás epilepsziával

Ha gyermekének epilepsziája van, még ugyanúgy járhat állami iskolába, mint a többi gyerek. De mivel az epilepszia mindenkinél különböző, Ön dönthet arról, mi a legjobb oktatási forma gyermeke számára.

Értesítenie kell az iskolát gyermeke epilepsziájáról, és együtt kell működnie velük annak érdekében, hogy biztonságos és támogató környezetet teremtsenek gyermeke tanulásához.

Az epilepsziával élő gyermekeknek gyakrabban vannak tanulási és viselkedési problémáik, de ezeket nem mindig ismerik fel, illetve nem támogatják a legmegfelelőbb módon. Fontos, hogy Ön és gyermeke megkapja a szükséges segítséget, mivel a tanulás, a viselkedés és a jólét összefüggenek egymással.

Lehetséges kockázatok Lehetséges intézkedések
Lennox-Gastaut szindróma - Általában 3 és 5 éves kor között lép fel, de később is kezdődhet. Az ebben szenvedőknek gyakran vannak tanulási nehézségeik és viselkedési problémáik. Gyakran gyógyszerek kombinációjával kell kezelni őket. Egy pedagógus-asszisztens figyeli a gyermeket, és ellátja őket a hiányzó információval.
Információhiány az iskolából való hiányzás miatt Az egyik tanár jegyzetekkel látja el az elmulasztott órákról.
Úszóleckék Egy további felnőtt jelenléte, aki a görcsroham-aktivitást figyeli.
Kémia órák Együtt dolgozik valakivel, aki biztonságossá tudja tenni a helyzetet, ha görcsrohama lépne fel.

Oktatás 16 éves kor felett

Az epilepsziában szenvedő emberek többségének az alábbi lehetőségei vannak az iskolát követően: főiskola, szakmunkásképzés, munka vagy egyetem.

Előfordulhat, hogy bizonyos pályák, például a katonaság vagy a tehergépjármű-vezetés nem lesznek elérhetőek az Ön számára, de megfelelő segítséggel és irányítással képes lesz arra, hogy megtalálja a legjobb lehetőségeket.